Αναβάθμιση της Παραγγελιοληψίας

Βελτιστοποίηση της online παραγγελιοληψίας των
συνεργατών με το Softweb B2B E-Commerce

Η πρόκληση

“Η εταιρία Τσιγαρίδας ΑΕ, στα πλαίσια της συνεχής ανάπτυξης της, θέλησε να βελτιώσει την εμπειρία παραγγελιοληψίας των συνεργατών της. ”

 
Η αγορά του βιβλίου εξελίσσεται. Οι καταναλωτές θέλουν άμεση ενημέρωση και παραλαβή των προϊόντων τους. Οι απαιτήσεις των πελατών μεταφράζονται σε ανάγκες για τους εμπόρους των βιβλίων, οι οποίοι για να ανταπεξέλθουν χρειάζονται τεχνολογικά ανεπτυγμένους και σταθερούς προμηθευτές.
tsigaridas1

Η εταιρία Τσιγαρίδας ΑΕ θέλησε να παρέχει εργαλεία στους συνεργάτες της, ώστε να προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή την εμπειρία που του αξίζει. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να βελτιώσει την ταχύτητα, την διαδικασία αλλά και την διαχείριση της online παραγγελιοληψίας. Μεγάλες προκλήσεις αποτελούσαν ο γιγάντιος όγκος κωδικών προϊόντων, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 110.000, η εμπορική πολιτική, η οποία ίσχυε σε κάθε πελάτη ξεχωριστά για κάθε προϊόν, καθώς και το γεγονός πως η υπάρχουσα υποδομή δεν μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Επιπλέον, η ανισοκατανομή που υπήρχε στις παραγγελίες λόγω της εποχικότητας, δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα διαχείρισης. Στόχος ήταν να πραγματοποιούνται online, ώστε να διαχειρίζονται άμεσα και αποδοτικά.

tsigaridas2

Η λύση μας

“Προσφέραμε το Softweb B2B E-commerce για απόλυτη διασύνδεση με το ERP της εταιρίας και απεριόριστη επεκτασιμότητα. ”

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες και τον έντονο πελατοκεντρικό χαρακτήρα την εταιρίας, προσφέραμε το Softweb B2B E-commerce. Σε συνεργασία με την διεύθυνση της Τσιγαρίδας ΑΕ και με επιλεγμένους συνεργάτες της, δημιουργήσαμε δυναμικά μια μακέτα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών, με τις απαραίτητες δυνατότητες και λειτουργικότητες. Προχωρήσαμε στην ανάπτυξη του B2B E-commerce βάση των παραπάνω προδιαγραφών και, χάρη στο Pocketwarp, την τεχνολογία μας, το B2B E-commerce έχει πλήρη και γρήγορη διασύνδεση με το ERP της εταιρίας. Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανοιχτού κώδικα (open source), ώστε να υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για μελλοντική επεκτασιμότητα των λειτουργιών. Η παράδοση του έργου εκπληρώθηκε βάση του χρονικού πλαισίου που είχε οριστεί, ώστε η εταιρία να προλάβει μία από τις βασικές εποχιακές περιόδους της.

Το αποτέλεσμα

“Χρησιμοποιώντας το Softweb B2B E-commerce προσφέρθηκαν χρήσιμες δυνατότητες στους συνεργάτες, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία τους και αυξάνοντας 30% τις ηλεκτρονικές παραγγελίες”

H χρήση του Softweb B2B E-commerce αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συνεργάτες, όσο και για την Τσιγαρίδας ΑΕ. Οι συνεργάτες μπορούν πλέον να καταχωρήσουν εύκολα και γρήγορα την παραγγελία τους και να βλέπουν την κατάσταση της, να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των παραγγελιών, να έχουν live εικόνα των αποθεμάτων και του τιμολογιακού υπολοίπου. Επιπλέον, για τους συνεργάτες με υποκαταστήματα, δίνεται η δυνατότητα να έχουν ξεχωριστή καρτέλα ανά κατάστημα, ενισχύοντας την διαφάνεια του δικτύου.

Οι δυνατότητες που προσέφερε
η εταιρία στους συνεργάτες της:

3

Οδήγησαν σε 30% αύξηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών σε μόλις 6 μήνες.

1

Μείωσαν τον όγκο των τηλεφωνημάτων και των μηνυμάτων για καταχώρηση παραγγελίας, περιορίζοντας σημαντικά τα διαχειριστικά κόστη, βελτιώνοντας το ποσοστό της κερδοφορίας.

2

Η τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρίας και οι παροχές που προσφέρει στους συνεργάτες της, οδήγησαν στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της, αυξάνοντας τις πωλήσεις της