Εξελίσσοντας το χονδρικό εμπόριο

Πως η Τσιγαρίδας ενίσχυσε ολόκληρο το δίκτυο χονδρικής

πώλησης και αύξησε τις b2b online παραγγελίες κατά 30%

Η πρόκληση

“Η εταιρία Τσιγαρίδας ΑΕ, ήθελε να βελτιώσει την συνολική αγοραστική εμπειρία των συνεργατών της και να μειώσει των κύκλο πώλησης. ”

 
Αρχικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η αγορά του βιβλίου εξελίσσεται και οι απαιτήσεις αυξάνονται ραγδαία. Οι καταναλωτές θέλουν άμεση και συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση της παραγγελίας τους. Οι απαιτήσεις των πελατών μεταφράζονται σε ανάγκες για τους εμπόρους των βιβλίων, οι οποίοι για να ανταπεξέλθουν χρειάζονται τεχνολογικά ανεπτυγμένους και αξιόπιστους προμηθευτές.
tsigaridas1

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις προκλήσεις, η Τσιγαρίδας ΑΕ θέλησε να παρέχει εργαλεία στους συνεργάτες της μια πλατφόρμα αγορών χονδρικής έτσι ώστε να προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή την εμπειρία που του αξίζει. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να βελτιώσει την ταχύτητα, την διαδικασία αλλά και την διαχείριση της online παραγγελιοληψίας. Μεγάλες προκλήσεις αποτελούσαν ο γιγάντιος όγκος κωδικών προϊόντων, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 110.000, η εμπορική πολιτική, η οποία ίσχυε σε κάθε πελάτη ξεχωριστά για κάθε προϊόν, καθώς και το γεγονός πως η υπάρχουσα υποδομή δεν μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Επιπλέον, η ανισοκατανομή που υπήρχε στις παραγγελίες λόγω της εποχικότητας, δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα διαχείρισης. Στόχος ήταν να πραγματοποιούνται online, ώστε να διαχειρίζονται άμεσα και αποδοτικά.

tsigaridas2

Η λύση μας

“Προσφέραμε το Softweb B2B E-commerce για απόλυτη διασύνδεση με το ERP της εταιρίας και απεριόριστη επεκτασιμότητα. ”

Έπειτα από ανάλυση των αναγκών και τον έντονο πελατοκεντρικό χαρακτήρα την εταιρίας, προσφέραμε το Softweb B2B E-commerce. Σε συνεργασία με την διεύθυνση της Τσιγαρίδας ΑΕ και με επιλεγμένους συνεργάτες της, δημιουργήσαμε δυναμικά μια μακέτα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών, με τις απαραίτητες δυνατότητες και λειτουργικότητες για τον κλάδο. Προχωρήσαμε στην ανάπτυξη του B2B E-commerce βάση των παραπάνω προδιαγραφών και, χάρη στο Pocketwarp, την τεχνολογία μας, το B2B E-commerce έχει πλήρη και γρήγορη διασύνδεση με το ERP της εταιρίας. Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανοιχτού κώδικα (open source), ώστε να υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για μελλοντική επεκτασιμότητα των λειτουργιών. Η παράδοση του έργου εκπληρώθηκε βάση του χρονικού πλαισίου που είχε οριστεί, ώστε η εταιρία να προλάβει μία από τις βασικές εποχιακές περιόδους της.

Το αποτέλεσμα

“Χρησιμοποιώντας το Softweb B2B E-commerce προσφέρθηκαν χρήσιμες δυνατότητες στους συνεργάτες, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία τους και αυξάνοντας 30% τις onlne παραγγελίες καθώς και τις αναπαραγγελίες”

H χρήση του Softweb B2B E-commerce αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για το δίκτυο συνεργατών, όσο και για την Τσιγαρίδας ΑΕ. Οι συνεργάτες μπορούν πλέον να καταχωρήσουν εύκολα και γρήγορα την παραγγελία τους και να βλέπουν την κατάσταση της, να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των παραγγελιών, να έχουν live εικόνα των αποθεμάτων και του τιμολογιακού υπολοίπου. Επιπλέον, για τους συνεργάτες με υποκαταστήματα, δίνεται η δυνατότητα να έχουν ξεχωριστή καρτέλα ανά κατάστημα, ενισχύοντας την διαφάνεια του δικτύου.

Η Τσιγαρίδας ΑΕ και οι συνεργάτες της
επωφελήθηκαν από τα εξής πλεονεκτήματα:

3

Οδήγησαν σε 30% αύξηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών σε μόλις 6 μήνες.

1

Βελτίωση του ποσοστού κερδοφορίας, περιορίζοντας σημαντικά τα διαχειριστικά κόστη.

2

Δυνατότητα επεκτασιμότητας της επιχείρησης μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.