12.04.2024

Ο κ. Χαράλαμπος ΔημητρακόπουλοςCEO της Softweb, μίλησε στο thesseconomy.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσιάνη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

| Κύριε Δημητρακόπουλε, πείτε μας λίγα λόγια για το προφίλ της Softweb και για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

« Η Softweb αποτελεί έναν όμιλο εταιρειών με τέσσερις βασικούς άξονες δραστηριότητας: 1) Προϊοντικές ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που υιοθετούν μια Omnichannel προσέγγιση (Web & Mobile). 2) Εξατομικευμένες επιχειρηματικές εφαρμογές (bespoke business applications) που προσαρμόζονται στις προσωποποιημένες ανάγκες των εταιρειών. 3) Λύσεις για τον Δημόσιο Τομέα. 4) Υπηρεσίες Digital Marketing και Consulting, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Digihart. »

| Πώς αξιολογείτε τον ανταγωνισμό που σήμερα υπάρχει στον χώρο της Πληροφορικής;

« Ο ανταγωνισμός στον κλάδο μας είναι έντονος, με πλήθος εταιρειών να διεκδικούν μερίδιο αγοράς. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ορισμένες εταιρείες δρουν με τρόπο που προκαλεί σύγχυση στην αγορά και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. »

| Ποια είναι τα οφέλη για μια επιχείρηση που θα επιλέξει το Business Suite;

« Ουσιαστικά, έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο που αξιοποιείται από πελάτες, συνεργάτες, πωλητές και λοιπά στελέχη της επιχείρησης, προσφέροντας διαφορετική λειτουργικότητα και κυκλώματα σε κάθε τύπο χρήστη, μέσα από ένα κοινό σύστημα! »

| Περιγράψτε μας την λύση της Softweb για τον Δημόσιο τομέα που αφορά την ψηφιακή κάρτα;

« Η Smart Tourist Card, ένα από τα πιο σημαντικά blockchain έργα της χώρας, είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια που έρχεται να διαμορφώσει τον τρόπο που οι ταξιδιώτες αλληλεπιδρούν με τον προορισμό επίσκεψής τους. »

| Τί σημαίνει για την Softweb η ένταξη της στον έκτο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward;

« Η Softweb αναγνωρίζει την ένταξη στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward ως μια μοναδική ευκαιρία για εξέλιξη και πρόοδο. Με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και της Endeavor, είναι έτοιμη να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της όραμα, να ηγηθεί στον κλάδο της και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. »

| Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας στόχοι για το επόμενο διάστημα;

« Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι η περαιτέρω διεύρυνση του πελατολογίου. Ο δεύτερος εστιάζει στη διατήρηση της δυνατότητας της εταιρείας για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Και ο τρίτος επικεντρώνεται στη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε νέες αγορές στο εξωτερικό. »

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://thesseconomy.gr/χάρης-δημητρακόπουλος-το-softweb-business-suite-εξασφ/

48th Deree Career Days: Η Softweb συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Ο CEO στη Beyond Expo 2024