25.07.2023

Ο κ. Χαράλαμπος ΔημητρακόπουλοςCEO της Softweb, μίλησε στο Startupper Mag σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη, ανάγνωσμα – απόλαυση για τον κάθε λάτρη της επιχειρηματικότητας.

| Πώς και με τι στόχους ξεκίνησε την πορεία της η Softweb το μακρινό -πλέον- 2008;

« Η εταιρεία αναγνώρισε από νωρίς τη μεταβατική τάση των επιχειρήσεων σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού από την απλή αξιοποίηση εμπορικολογιστικών συστημάτων (ERPs) σε πιο εξωστρεφείς λύσεις όπως ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακούς τόπους αλλά και ειδικές web & mobile εφαρμογές. »

| Εξηγήστε μας τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει σε μια επιχείρηση η ναυαρχίδα Softweb Business Suite;

« Για να γίνει κατανοητό με απλά λόγια, η Softweb έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εργαλείο το οποίο ταυτόχρονα και πλήρως ενοποιημένα μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πελάτες, τους συνεργάτες της επιχείρησης, τους πωλητές ή τους εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα της εταιρείας, αξιοποιώντας διαφορετική λειτουργικότητα και κυκλώματα που είναι διαθέσιμα. »

| Ειδικότερα στο -αγαπημένο μας- κομμάτι των Startups, ποια είναι η συνεισφορά που παρέχει η εταιρεία σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους;

« Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της έχει αναλάβει την ανάπτυξη των έργων πλήθους start-up εταιρειών και μάλιστα κάποιων πολύ επιτυχημένων. Επιπλέον, η ίδια έχει επενδύσει σε start-up επιχειρήσεις εξερευνώντας μ αυτόν τον τρόπο από πρώτο χέρι το ταξίδι μιας τέτοιου είδους επιχείρησης. »

| Περιβάλλον/βιωσιμότητα και τεχνητή νοημοσύνη, δύο όροι πολύ σημαντικοί για την εποχή μας – Αναλύστε μας τη δική σας οπτική και συνεισφορά σε αυτούς.

« Η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία των βιώσιμων πρακτικών και προσπαθεί να αναπτύσσει λύσεις λογισμικού που ευθυγραμμίζονται με τις πράσινες πρωτοβουλίες. »

| Σε μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα δήλωσή σας είχατε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αμιγώς γυναικεία επιχειρηματικότητα. Επεκταθείτε πάνω στο θέμα αν θέλετε.

« Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η επιχειρηματικότητα δεν ορίζεται ή περιορίζεται από το φύλο, αλλά από το πάθος, τις δεξιότητες και την αφοσίωση των ανθρώπων που επιχειρούν. »

| Στο Startupper έχουμε αδυναμία στις καινοτόμες ιδέες και λύσεις – Πάνω σε αυτές, τι έχει να προτείνει η Softweb;

« Είμαστε μια εταιρεία η οποία αφουγκράζεται αρχικά τις ανάγκες της αγοράς και μετέπειτα, μέσα από έρευνα και ανάπτυξη, προσπαθεί να δημιουργήσει τα κατάλληλα προϊόντα για να τις καλύψει. »

| Πώς θέλετε να διαμορφώσετε την επόμενη ημέρα της Softweb;

« Αγκαλιάζοντας τις εξελίξεις παραμένοντας adaptive και καλλιεργώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση, η Softweb οραματίζεται ένα μέλλον όπου θα συνεχίσει να είναι ηγέτης στον κλάδο, επιτρέποντας στους οργανισμούς να ευημερούν στην ψηφιακή εποχή. »

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://startupper.gr/slider/112129/charis-dimitrakopoulos-oi-lyseis-tis-softweb-dimiourgoun-axia/

O CEO της Softweb μιλάει για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
Η Softweb μιλάει για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Κρήτη