12.04.2017

Μία εξατομικευμένη B2B (επιχείρηση προς επιχείρηση) εφαρμογή για κινητά, είναι πολλά περισσότερα από έναν βελτιστοποιημένο ιστότοπο για κινητά. Μια B2B εφαρμογή για κινητά είναι ουσιαστικά μια πλήρης αναθεώρηση της εμπειρίας του χρήστη ενός κινητού τηλεφώνου. Αποφεύγει τα μέρη που δεν λειτουργούν καλά στη μικρή οθόνη, όπως pulldowns, επιλέγοντας αντί για slider bars, μεγάλα κουμπιά που είναι εύκολο να τα δει κανείς και να τα χρησιμοποιήσει στην μικρή οθόνη, καθώς και απλή πλοήγηση.

Οι B2B εφαρμογές για κινητά μπορούν επίσης να επικεντρώνονται γύρω από μια συγκεκριμένη λειτουργία. Μια εταιρεία θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά που να ενσωματώνει ένα σαρωτή barcode και να επιτρέπει έτσι στους χρήστες να σκανάρουν ένα προιόν που είναι έτοιμο να εξαντληθεί και αυτόματα να εκτελούν παραγγελία από την εφαρμογή. Η εφαρμογή θα μπορούσε, επίσης, να επιτρέπει στους χρήστες να ερευνούν το ιστορικό των παραγγελιών τους και να δημιουργούν μια νέα παραγγελία για το ίδιο προιόν.

Λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας χρειάζεται B2B Mobile εφαρμογές

  • Οι περιηγητές στα κινητά τηλέφωνα δεν είναι φιλικοί προς τον χρήστη. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων αναφέρουν ότι η εμπειρία που βιώνουν χρησιμοποιώντας έναν περιηγητή και όχι μια εφαρμογή, εμπεριέχει περισσότερες προκλήσεις, όπως το γεγονός ότι ο χρήστης χρειάζεται να κάνει μεγέθυνση (zoom) στην οθόνη καθώς και το γεγονός πως δεν λαμβάνουν ειδοποιήσεις (push notifications) οι οποίες παρέχουν γρήγορες και σχετικές ενημερώσεις στον χρήστη. Επιπλέον, οι ιστότοποι είναι πιο αργοί από τις εφαρμογές, ένα κρίσιμο σημείο το οποίο λαμβάνουν υπόψη οι Β2Β αγοραστές, οι οποίοι διαθέτουν πολύ περιορισμένο χρόνο.
  • Βελτιώνει την αξία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για κινητά για να δώσετε στους B2B πελάτες σας εξατομικευμένες εκπτώσεις, χρήσιμες πληροφορίες, ενημερώσεις για νεα προϊόντα και υποστήριξη.
  • Εξατομίκευση. Η εξατομίκευση είναι πρωταρχικής σημασίας για τις B2B εφαρμογές για κινητά, επειδή αυτό είναι το σημείο όπου η εμπειρία του χρήστη μπορεί πραγματικά να διαπρέψει για τους B2B πελάτες σας. Σε αντίθεση με μια ιστοσελίδα που ο χρήστης θα πρέπει κάθε φορά να κάνει σύνδεση για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του, μια B2B εφαρμογή για κινητά συνδέει αυτόματα τους χρήστες, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο εξατομικευμένο προφίλ τους. Για τους χρήστες επιχειρήσεων που μπορεί να έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς για πολλούς δικτυακούς τόπους, η δυνατότητα να συνδεθoύν γρήγορα και εύκολα, να αναζητήσουν προϊόντα που χρειάζονται, να έχουν εικόνα του ιστορικού παραγγελιών και να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους γρήγορα, είναι ένα πραγματικό επίτευγμα.
  • Οι B2B εφαρμογές για κινητά λειτοργούν ακόμα και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο (offline). Η δυνατότητα ο χρήστης να συνεχίσει την έρευνα των αγορών του και να πραγματοποιήσει παραγγελία, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων προτιμούν B2B εφαρμογές. Οι κινητές συσκευές δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται εν κινήσει, και είναι συχνό φαινόμενο να χαθεί η σύνδεση με το διαδίκτυο ενώ οι χρήστες μετακινούνται σε περιοχές με περιορισμένο σήμα δεδομένων. Στη ζωή ενός B2B πελάτη του οποίου ο χρόνος είναι περιορισμένος, είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ιδέες για υλοποίηση εφαρμογών για B2B επιχειρήσεις

1) Εφαρμογή παραγγελιοληψίας: Εάν είστε εταιρεία-προμηθευτής των προϊόντων άλλων επιχειρήσεων, δημιουργήστε μια εφαρμογή παραγγελίας προμηθειών που να επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν νέες προμήθειες μέσω σάρωσης του  barcode του προϊόντος  που χρειάζονται. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα στοιχεία αποστολής και χρέωσής τους στην εφαρμογή, να επεξεργαστούν την ποσότητα, και γρήγορα να πάρουν περισσότερες από τις προμήθειες που χρειάζονται. Καλό θα ήταν επίσης η εφαρμογή να περιλαμβάνει αξιολογήσεις-κριτικές, προτεινόμενα προϊόντα, καθώς και ειδοποιήσεις κατάστασης αποστολής για μια καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη.

2) Εφαρμογή έκθεσης: Θα οργανώσετε κάποια εκδήλωση ή θα συμμετάσχετε σε κάποια έκθεση φέτος; Δημιουργήστε μια εφαρμογή με τον χάρτη της έκθεσης ή των εκθεμάτων, το πρόγραμμα των συνεδρίων, κοινοποίηση μέσω social media, τα βιογραφικά των ομιλητών και τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων με στόχο την δικτύωση.

Υποστήριξη

Παράλληλα με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον έλεγχο μιας εφαρμογής, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η μακροπρόθεσμη υποστήριξη της εφαρμογής. Αν οι χρήστες αναφέρουν σφάλματα ή προτείνουν βελτιώσεις, πρέπει να υπάρχει μια εταιρεία η οποία να μπορεί να υποστηρίξει αυτά τα αιτήματα. Ακόμη, τα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα δεν παραμένουν στάσιμα, αλλά συνήθως ανανεώνονται σε ετήσια βάση. Κάθε ενημέρωση μπορεί να προκαλέσει ζητήματα συμβατότητας, η οποία πρέπει να διορθωθεί. Μία μη λειτουργική  εφαρμογή δίχως υποστήριξη, μπορεί να υπονομεύσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα μιας επιχείρησης.

Εάν μια εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή μια εφαρμογής, είναι αναγκαίο να αναλάβει και την απαραίτητη υποστήριξη για να διασφαλίσει ότι θα είναι λειτουργική, βιώσιμη, διαθέσιμη και χρήσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η SOFTWeb ως καινοτόμα και διορατική εταιρεία πληροφορικής με λύσεις web & mobile, έχει εδώ και 8 χρόνια επενδύσει και εξειδικευτεί στον τομέα των κινητών εφαρμογών. Έχει δημιουργήσει την καινοτόμα και βραβευμένη τεχνολογία PocketWarp. Η διαρκής παρουσία της εταιρείας σε τεχνολογικά events του εξωτερικού την εμπλουτίζει διαρκώς με συνεργασίες αλλά και αποτύπωση των τάσεων της αγοράς καθώς και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Για περισσότερα τεχνολογικά νέα και πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στο site μας www.softweb.gr .

Είμαστε διαθέσιμοι σε 8 χώρες στον κόσμο για να ακούσουμε και να δώσουμε λύσεις στις ανάγκες σας.

Γιατί χρειάζεται η επιχείρησή σας μια B2C εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα;
Γιατί οι B2E Εφαρμογές είναι Απαραίτητες για την Επιχείρησή σας