31.10.2023

Ο κ. Χαράλαμπος ΔημητρακόπουλοςCEO της Softweb, μίλησε στο Fortune Greece με αφορμή την παρουσία του στη φετινή λίστα 40UNDER40 για την ανάγκη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και το πώς η εταιρεία του μιλά την ίδια γλώσσα και με τις startups, αλλά και με τις established επιχειρήσεις.

| Ποιο είναι το όραμα της Softweb και ποια ήταν η πορεία της έως σήμερα;

« Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου θα πιέζονταν εξαιτίας της επικείμενης κρίσης οπότε θα δημιουργούνταν ευκαιρίες ανάπτυξης για τις νεοσύστατες τότε εταιρείες, όπως η Softweb. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να φέρουμε επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και να τις βοηθήσουμε να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. »

| Σε ποιες αγορές δραστηριοποιείστε και σε ποιους τομείς;

« Είμαστε μια εταιρεία η οποία αφουγκράζεται αρχικά τις ανάγκες της αγοράς και μετέπειτα, μέσα από έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργεί τα κατάλληλα προϊόντα για να τις καλύψει. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. »

| Ποιες είναι οι βασικές σας υπηρεσίες;

« Στη Softweb, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων που καλύπτουν μεγάλο πλήθος καθημερινών αναγκών των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Μια από τις λύσεις που ξεχωρίζουν είναι η Softweb Business Suite, μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και ακολουθεί μια προσέγγιση omni-channel. »

| Ποια είναι τα οφέλη των λύσεων σας στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις;

« Είμαστε μέρος της διαδρομής τους ως τεχνολογικός συνεργάτης και καταλύτης του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. Όσον αφορά τις startups, έχουμε εμπλακεί από την ίδρυση τους, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη έργων για πολυάριθμες startups, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ιδιαίτερα επιτυχημένων. Για τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, προσφέρουμε εκτεταμένη πείρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. »

| Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό;

« Αυτό που κάνει την Softweb να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, είναι η ακλόνητη αφοσίωσή μας στην κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. Ειδικά σε τεχνολογικό επίπεδο προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε την πρωτοπορία μας στην αγορά δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις στις οποίες ο ανταγωνισμός δεν έχει απάντηση. »

| Ποιο είναι κατά την άποψή σας το επίπεδο ψηφιακής ετοιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων;

« Η νέα κατάσταση πραγμάτων τους ανάγκασε να επισπεύσουν τις επενδύσεις αυτές, αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση και στόχο. Στην Softweb, διατηρώντας το προφίλ του συμβούλου τεχνολογίας, διαμορφώνουμε μαζί με τον εκάστοτε πελάτη ένα στρατηγικό πλάνο με συγκεκριμένα βήματα. »

| Η ελληνική αγορά αποτελείται κυρίως από ΜμΕ. Κατά πόσο εφικτός είναι ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός και πώς συμβάλετε εσείς αυτό;

« Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσιτό σε όλους, επιτρέποντας στις ΜμΕ να ανταγωνίζονται τόσο σε εγχώρια όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. »

| Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Κατά πόσο έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;

« Μέσω της καινοτόμου προσέγγισής μας, έχουμε εξοπλίσει τις εταιρείες με εργαλεία βασισμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας. Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στις λύσεις μας δεν είναι μια απλή προσαρμογή- είναι μια στρατηγική επιταγή. »

| Τι σημαίνει για εσάς προσωπικά και για την εταιρεία σας, η παρουσία σας στη φετινή λίστα 40UNDER40 του Fortune Greece;

« Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια στιγμή υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης. Για την εταιρεία, αυτή η αναγνώριση είναι κάτι περισσότερο από μια διάκριση- είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσής μας στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες των εταιρειών και τις κρατούν εναρμονισμένες με τις τεχνολογικές τάσεις. Άλλωστε είμαστε ακόμα κάτω των 40! Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας… »

| Ποια είναι τα επόμενα επιχειρηματικά σας βήματα;

« Εστιάζουμε στην ενίσχυση των οικονομικών μας μεγεθών, μένοντας σταθεροί στην εκτίμησή μας για ετήσια αύξηση εσόδων το λιγότερο κατά 30%. Αγκαλιάζοντας τις εξελίξεις, παραμένοντας adaptive, και καλλιεργώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση, η Softweb οραματίζεται ένα μέλλον όπου θα συνεχίσει να είναι ηγέτης στον κλάδο, επιτρέποντας στους οργανισμούς να ευημερούν στην ψηφιακή εποχή. »

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Ο CEO της Softweb στη λίστα 40UNDER40 για δεύτερη φορά
Σας προσκαλούμε στο Digital Summit 2023