Ο εκσυγχρονισμός του
λιανικού εμπορίου

Πως η Ιανός Α.Ε. διαφοροποιήθηκε έναντι του ανταγωνισμού,
προσφέροντας στους πελάτες λιανικής πώλησης μια
ολοκληρωμένη καταναλωτική εμπειρία;

Η πρόκληση

“Η εταιρία Ιανός Α.Ε. ήθελε να αναπτύξει μια ψηφιακή πλατφόρμα που να προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων επιπλέον της βασικής λειτουργικότητας της παραγγελιοληψίας, προκειμένου να αυξήσει την πιστότητα των πελατών της.”

 
Στη σύχρονη εποχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο βιβλίων αποκτά νέες διαστάσεις. Οι χρήστες επιθυμούν να γίνουν ενεργοί e-καταναλωτές και να απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση. Οι απαιτήσεις τους δεν περιορίζονται πλέον σε ένα λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον παραγγελιοληψίας, αλλά σε εξατομικευμένες υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προσωποποιημένη ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους.
ianos1

Η Ιανός Α.Ε., στα πλαίσια του ψηφιακού της μετασχηματισμού, θέλησε να αναβαθμίσει το υφιστάμενο ηλεκτρονικό της καταστημα, προκειμένου να επωφεληθεί από τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η λύση της Softweb B2C E-Commerce. Βασική πρόκληση αποτέλεσε η εξιδανίκευση της καταναλωτικής εμπειρίας του πελάτη λιανικής. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε να σχεδιαστεί εκ νέου ο πλήρης συγχρονισμός του μεγάλου όγκου δεδομένων του ERP της Ιανός Α.Ε. με το νέο ηλεκτρονικό της κατάστημα, ώστε να βελτιωθεί η απόδοση και η ταχύτητά του. Επιπλέον, χρειάστηκε  να απλοποιηθεί ο τρόπος αναζήτησης των προϊόντων/υπηρεσιών της εταιρείας και να αξιοποιηθεί ένα λειτουργικό μοντέλο παραγγελιοληψίας με ευελιξία στους τρόπους πληρωμής και αποστολής, προκειμένου η αγοραστική διαδικασία να ολοκληρώνεται με ευκολία και αμεσότητα. Παράλληλα, μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε η ανάπτυξη προωθητικών εργαλείων που στόχο τους έχουν την πολύπλευρη πληροφόρηση του σύγχρονου αναγνώστη καθώς και την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών που θα τον μετατρέψουν σε πιστό πελάτη της Ιανός Α.Ε.

ianos2

Η λύση μας

“Αξιοποιήσαμε την προϊοντική μας λύση Softweb B2C E-commerce με πλήρη διασύνδεση με το ERP της εταιρίας για ταχύτερη ανταπόκριση και αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα loyalty.”

Έπειτα από ανάλυση του εμπορικού προφίλ της Ιανός Α.Ε., η Softweb πρότεινε στην εταιρεία να υιοθετήσει την προϊοντική λύση Softweb B2C E-commerce. Η συγκεκριμένη λύση βασίζεται στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα (open source) Magento II, προκειμένου να προσφέρει λειτουργική ευελιξία και επεκτασιμότητα. Επιπλέον, διασυνδέεται με custom εργαλεία που εξυπηρετούν τις σύνθετες ανάγκες της εταιρείας. Παράλληλα, το Softweb B2C E-commerce διαδυνδέεται πλήρως με το ERP της Ιανός Α.Ε., μέσω της τεχνολογίας Pocketwarp, με αποτέλεσμα το διαχειριστικό κόστος του ηλεκτρονικού καταστήματος να εκμηδενίζεται.

Το αποτέλεσμα

“Χρησιμοποιώντας το Softweb B2C E-commerce βελτιστοποιήθηκε το ταξίδι του καταναλωτή και ενισχύθηκε η δέσμευση των πελατών, ισχυροποιώντας τη θέση της εταιρείας έναντι του ανταγωνισμού.”

H χρήση της παραμετροποιήσιμης λύσης Softweb B2C E-commerce απαριθμεί πλήθος ωφελειών τόσο για το καταναλωτικό κοινό της Ιανός Α.Ε. όσο και για την ίδια την επιχείρηση, δημιουργώντας τελικά θετικό αντίκτυπο στο ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Οι πελάτες δεν περιορίζονται πλέον σε μια υποτυπώδη αγοραστική πλοήγηση, αλλά εκμεταλεύονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, να δηλώσουν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και λέσχες ανάγνωσης, να ενημερωθούν για νεά και εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, να παρακολουθήσεις live παρουσιάσεις βιβλιών και ραδιοφωνικές εκπομπές και φυσικά να ολοκληρώσουν αγορές βιβλίων ή e-books. Επιπλέον, μπορούν να αξιοποιήσουν προσωποποιημένες υπηρεσίες, προκειμένου να επωφεληθούν από προτάσεις και προσφορές όπως, επίσης, και προνόμια που προσφέρει η loyalty card "Ianos Club".